Kalknagel laserbehandeling

De termen “kalknagels” en “schimmelnagels” worden in de volksmond door elkaar gebruikt. In de meeste gevallen gaat het om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak vervormde nagels. Veelal gaat het om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Schimmelnagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend. Een intensieve medicatiekuur kan gevaarlijke bijwerkingen hebben.

Behandeling van schimmelnagels

Breuseker Medisch behandelt uw schimmelnagels met behulp van de Elos lasermethode. Een medisch specialist van onze partner Cosmetique Totale gebruikt een speciale laser die ervoor zorgt dat de nagelplaat warm wordt. Hierdoor wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Gaat het om een hardnekkige schimmel of zijn alle nagels in ernstige mate aangedaan? Dan raden wij vaak een aantal extra behandelingen aan. Na een half jaar komt u op nacontrole. In de meeste gevallen heeft uw oude nagel in de tussentijd plaatsgemaakt voor een gezonde, nieuwe nagel.

Voorbereiding en nazorg

De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd door een gespecialiseerde pedicure. Ook de juiste nazorg is belangrijk. Schimmelnagels zijn zeer hardnekkig. Daarom is het belangrijk dat u uw voeten altijd goed afdroogt en behandelt met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook schone sokken zijn van groot belang. Bovendien bestaan er speciale anti-schimmelproducten voor in de schoenen. In sommige gevallen raden wij u een extra bezoek aan de huisarts aan voor ondersteunende medicatie.

Consult

Overweegt u een behandeling van uw kalknagels? Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons. De medisch specialisten van Cosmetique Totale zullen vervolgens bekijken hoe ernstig de aantasting is en met u overleggen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Kalknagellaserbehandelingen worden, ondanks hun bewezen effectiviteit, niet door uw verzekeraar vergoed.

Maak een vrijblijvende afspraak!

> Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld