Coagulatie

Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidtumoren weg te halen. Coagulatie is geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes.

Hoe werkt het?

Coagulatie wordt uitgevoerd met een subtiel apparaatje met een puntige elektrode. In dit puntje ontwikkelt zich een elektrische warmte (veilige laagspanning) en daarmee worden wratten en huidbultjes nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. De wrat of fibroom zal verschrompelen of er komt direct een klein korstje op. Wanneer dit korstje eraf valt is het plekje in de meeste gevallen na één behandeling weg. Een behandeling duurt slechts enkele minuten waarna een voorgeschreven nabehandelingscrème wordt gebruikt tot ongeveer één week na de behandeling voor het allerbeste herstel. Het is ook mogelijk om de huid met een speciaal product te herstellen én camoufleren zodat zelfs het korstje niet meer opvalt.

Consult

Als u een behandeling van goedaardige huidbultjes overweegt, adviseren wij u een afspraak te maken met één van onze huidtherapeuten. Zij zal de behandeling meestal gelijk tijdens deze afspraak kunnen uitvoeren. Voor zover nodig en mogelijk zal zij u informeren over de vergoedingsmogelijkheden van uw zorgverzekeraar.

Overweegt u ook een behandeling?

Maak direct een afspraak met ons voor een vrijblijvende intake. > Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld