Oedeemtherapie

Oedeem wordt veroorzaakt door een stoornis in het lymfestelsel, waardoor overtollig weefselvocht niet voldoende wordt afgevoerd. Dit zorgt voor vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels, met (pijnlijke) zwellingen en stijfheid tot gevolg. Breuseker Medisch is gespecialiseerd in de behandeling van deze vervelende aandoening en heeft een passende behandeling voor diverse soorten oedeem.

Behandeling van oedeem

Er zijn verschillende vormen van oedeem, waaronder: lymfoedeem (bijvoorbeeld door een operatie waarbij lymfeklieren zijn weggehaald of indien er aangeboren minder functionerende lymfebanen zijn), veneus oedeem (een combinatie van vochtophoping en slecht werkende bloedvaten) en lipoedeem (een chronische aandoening van het vetweefsel). Al deze vormen van oedeem vragen om verschillende accenten in de behandeling. Onze oedeemtherapeuten passen de volgende methoden toe:

Manuele lymfedrainage

Deze behandeling is gericht op het activeren van de lymfevaten die zich direct onder de huid van het oedeemgebied bevinden.

Compressietherapie en medische kousen

Bij compressietherapie zwachtelt de therapeut het oedeemgebied in, zodat er druk op de bloedvaten komt.

IPC-therapie

Intermitterende Compressie Therapie (IPC-therapie) of lymphapress is een behandeling waarbij het aangedane lichaamsdeel wordt omspannen door een manchet.

Ademhalings- en bewegingsoefeningen

De huidtherapeut leert u specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen die de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten bevorderen.

Bindweefselmassage

LPG Endermologie® is een wetenschappelijk bewezen vrijwel pijnloze intensieve bindweefselmassage voor mannen en vrouwen.

Resultaat van oedeemtherapie

De verschillende behandelingen zorgen voor een verbeterde afvoer van weefselvocht en verminderen de druk in het oedeemgebied. Het strakke gevoel wordt minder en u kunt beter bewegen. Daarnaast genezen wonden sneller en vermindert de vorming van littekenweefsel. Oedeemtherapie is geen eenmalige behandeling. Vaak moet u twee tot drie keer per week behandeld worden voor een langere periode. Oedeemtherapie wordt veelal vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

Consult

Wilt u zelf oedeemtherapie volgen of heeft uw arts u doorverwezen? Maak dan een afspraak met een van onze huidtherapeuten. Zij zal meteen de behandelmogelijkheden, de kosten en eventuele vergoedingsmogelijkheden met u bespreken.

Maak een vrijblijvende afspraak!

> Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld