Nazorg (borst)kanker

Breuseker Medisch is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in huidproblematiek die het gevolg is van de behandeling van (borst)kanker. Het is onze missie om samen met u, in alle rust en privacy, aan uw welzijn te werken. Bij ieder bezoek aan onze praktijk zult u zich gesteund voelen door onze betrokkenheid en begrip. U kunt bij ons terecht op verwijzing van een arts of specialist maar ook op eigen initiatief.

Onze nazorg-behandelingen

Huidtherapie

Operatiewonden na (borst)kanker kunnen flinke littekens achterlaten op de huid. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan zoals een pijnlijke huid, kleurverschillen of een verheven litteken.

Oedeemtherapie

Lymfoedeem treedt op na een ernstige beschadiging van de lymfevaten of lymfeklieren (secundair lymfoedeem).

Oncologische fysiotherapie

Heeft de arts vetklieren of lymfeklieren weggehaald uit de oksel? Dan kunt u wellicht uw schouder, nek en borstwervelkolom minder goed gebruiken.

Borstprotheses en lingerie

Voor vrouwen die een borstamputatie of een borstbesparende operatie hebben ondergaan is de keuze van een passende prothese niet eenvoudig.

Therapeutische elastische (Arm)kousen en thoraxbandages

De behandeling van borstkanker veroorzaakt bij veel mensen oedeemklachten.

Lymftaping

Lymftaping is een aanvulling op oedeemtherapie. De tape wordt ‘onder spanning’ op een gerekte huid aangebracht, waardoor de tape de huid als het ware ‘lift‘.

Lymphapress

De lymphapress is een apparaat dat bestaat uit een luchtpomp aangesloten op een arm- of beenmanchet. De manchet is rondom voorzien van luchtkamers.

Dermatografie / Tepelreconstructie

Voor vrouwen (en ook mannen) die getroffen zijn door borstkanker en hierbij hun tepels zijn kwijtgeraakt.

Huidadvies en huidverzorgingsproducten

Wij geven u graag advies over huidverzorging na de gevolgen van kanker(behandelingen). In het IJsselland Ziekenhuis (Capelle aan den IJssel) en het Borstkankercentrum EMC Rotterdam worden regelmatig workshops uiterlijke verzorging aangeboden. Daarnaast geven wij u persoonlijk advies in onze praktijk.

Wij werken met de huidverzorgings- en verbeteringslijnen van Meditopics, Dermaceutic en Lycogel. Deze hoogwaardige lijnen zijn alleen verkrijgbaar bij gespecialiseerde cosmetisch artsen en huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten vertellen u graag meer over deze producten, hun toepassingsmogelijkheden en werking.

Consult

Overweegt u een nazorgtraject na borstkanker of bent u doorgestuurd door uw arts? Maak een afspraak met een van onze therapeuten. Zij zal tijdens een vrijblijvend gesprek meteen de behandeling en vergoedingsmogelijkheden met u bespreken.

Maak een vrijblijvende afspraak!

> Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld