Vergoedingen en Tarieven

Veel huidtherapeutische behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding door uw zorgverzekering. Een verwijzing van een arts of dermatoloog is vaak niet nodig. De hoogte van de vergoeding hangt af van het type zorgverzekering dat u heeft afgesloten, maar ook van uw persoonlijke indicatie en de betreffende behandeling. Wij geven u graag alvast een indicatie van de verschillende behandelingen en de vergoedingsmogelijkheden.

Overzicht Vergoedingen

Oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie: De eerste twintig behandelingen oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als het gaat om een chronische aandoening worden de overige behandelingen onbeperkt uit de basisverzekering vergoed. Voor oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie heeft u wél een verwijzing van een arts of specialist nodig.

Elastische kousen (steunkous): Het eerste paar elastische kousen wordt door de meeste zorgverzekeringen vergoed. Na drie maanden vergoeden zij nog eens twee paar. Na 12 maanden en elk jaar daarna heeft u recht op slechts twee paar nieuwe kousen.

Borstprothesen: Borstprothesen worden conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering vergoed.

Thorax-Bandages: Voor vergoeding van de thorax-bandage heeft u een verwijzing van de behandelend arts of huisarts nodig. Daarnaast moet de praktijk een machtiging hebben aangevraagd.

Prothese, lingerie en badmode: Voor aankoop van prothese artikelen vergoeden sommige zorgverzekeraars eenmalig vanuit de vullende verzekering.Overzicht tarieven huidtherapie 2023

Acné behandeling:
Diepte reiniging zonder peeling 30 minuten € 60,-./45 minuten € 80,-.
Diepte reiniging + peeling 30 minuten € 75,-./45 minuten € 95,-.
Bent u benieuwd wat jouw verzekering dit jaar vergoed voor de behandelingen, maak dan een afspraak voor een gratis consult.

Pigment / Couperose behandeling: De prijs hangt heel erg af van het huidprobleem, het aantal behandelingen en de methode die wordt gekozen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij onze huidtherapeut.

Ontharen: Heeft u vragen over de kosten van een behandeling dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij onze huidtherapeut. Zij kan u vertellen hoeveel behandelingen u nodig heeft, wat de kosten voor het ontharen zijn en of deze kosten door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Goedaardige huidtumoren behandelen: Coagulatie vanaf 15 minuten € 65,-/+ 10 elke min. € 20,- extra.

Litteken behandeling: Deze behandeling wordt in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed, mits u naar een (para)medische praktijk gaat waar kwaliteit geregistreerde huidtherapeuten werken. Breuseker Medisch voldoet aan deze voorwaarden.

Camouflage behandeling: Kleur bepalen incl. begeleiding en producten € 275,-. De meeste camouflage behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Micro needling: De prijzen voor een klein oppervlak zoals een pigmentvlek of litteken € 75,-. Middelgroot oppervlak zoals meerdere littekens € 100,-. Groot oppervlak zoals een groot litteken/striae € 190,-. Bepaalde huidgebieden zoals de kaaklijn en bovenlip € 90,-. Wangen € 125,-. Voorhoofd € 90,-. Gelaat € 175,-. Gelaat en hals € 245,- en decolleté € 180,-.

Bindweefselmassage: De prijs voor een LPG Endermologie behandeling vanaf 30 minuten € 65,-. LPG Endermologie® bij medische indicaties is vaak een combinatie van meerdere behandelvormen en valt qua vergoeding dan onder integrale oedeemtherapie of littekentherapie.

Dermatografie / Tepelreconstructie Litteken camouflage per behandeling. (kan alleen bij lichte littekens) € 150,-, Areola reconstructie unilateraal; prijs in overleg, Areola reconstructie bilateraal € 125,-/ € 185,-

Cosmedische laserbehandeling: De prijs hangt heel erg af van het huidprobleem, het aantal behandelingen en de methode die wordt gekozen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Komt u dan langs voor een gratis eerste consult!

Heeft u vragen over de prijs van een behandeling die niet vermeld staat op onze prijslijst, dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij een van onze huidtherapeuten. Zij kunnen dan uw huidprobleem bekijken en direct vertellen of de kosten door uw zorgverzekeraar worden vergoed en hoeveel behandelingen u nodig heeft en wat daarvoor de kosten zijn.Overzicht vergoedingen huidtherapie 2024

Bekijk hier welke zorgverzekeraars het meeste vergoeden in 2024:


Vergoedingen zorgverzekering 2024

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld