Vergoedingen en Tarieven

Veel huidtherapeutische behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding door uw zorgverzekering. Een verwijzing van een arts of dermatoloog is vaak niet nodig. De hoogte van de vergoeding hangt af van het type zorgverzekering dat u heeft afgesloten, maar ook van uw persoonlijke indicatie en de betreffende behandeling. Wij geven u graag alvast een indicatie van de verschillende behandelingen en de vergoedingsmogelijkheden.

Overzicht Vergoedingen

Oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie: De eerste twintig behandelingen oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie  worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als het gaat om een chronische aandoening worden de overige behandelingen onbeperkt uit de basisverzekering vergoed. Voor oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie  heeft u wél een verwijzing van een arts of specialist nodig.

Elastische kousen (steunkous): Het eerste paar elastische kousen wordt door de meeste zorgverzekeringen vergoed. Na drie maanden vergoeden zij nog eens twee paar. Na 12 maanden en elk jaar daarna heeft u recht op slechts twee paar nieuwe kousen.

Borstprothesen: Borstprothesen worden conform de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering vergoed.

Thorax-Bandages: Voor vergoeding van de thorax-bandage heeft u een verwijzing van de behandelend arts of huisarts nodig. Daarnaast moet de praktijk een machtiging hebben aangevraagd.

Prothese, lingerie en badmode: Voor aankoop van prothese artikelen vergoeden sommige zorgverzekeraars eenmalig vanuit de vullende verzekering.Overzicht tarieven huidtherapie 2021

Consult 30 Min.: Consult t.w.v. € 35,- GRATIS.

Acné behandeling: Reiniging acne (30 minuten) € 60,-. Reiniging acne incl. medische peeling v.a. € 75,- per behandeling.

Pigment / Couperose behandeling: De prijs hangt heel erg af van het huidprobleem, het aantal behandelingen en de methode die wordt gekozen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij onze huidtherapeut.

Ontharen: Heeft u vragen over de kosten van een behandeling dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij onze huidtherapeut. Zij kan u vertellen hoeveel behandelingen u nodig heeft, wat de kosten voor het ontharen zijn en of deze kosten door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Goedaardige huidtumoren behandelen: De prijzen voor coagulatie van een klein huidgebied t/m 5 plekken v.a. € 75,-. Een groot huidgebied met meer dan 5 plekken € 100,- per behandeling.

Litteken behandeling: Deze behandeling wordt in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed, mits u naar een (para)medische praktijk gaat waar kwaliteit geregistreerde huidtherapeuten werken. Breuseker Medisch voldoet aan deze voorwaarden.

Camouflage behandeling: Kleur bepalen incl. begeleiding en producten € 275,-. De meeste camouflage behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Micro needling: De prijzen voor een klein oppervlak zoals een pigmentvlek of litteken € 75,-. Middelgroot oppervlak zoals meerdere littekens € 100,-. Groot oppervlak zoals een groot litteken/striae € 200,-. Bepaalde huidgebieden zoals de kaaklijn en bovenlip € 90,-. Wangen € 90,-. Voorhoofd € 90,-.Gelaat € 175,-. Gelaat en hals € 225,-. en borst/decolleté € 180,-.

Bindweefselmassage: De prijs voor een LPG Endermologie behandeling is er v.a. € 62,50. LPG Endermologie® bij medische indicaties is vaak een combinatie van meerdere behandelvormen en valt qua vergoeding dan onder integrale oedeemtherapie of littekentherapie.

Kalknagel laserbehandeling: Kalknagel laserbehandelingen worden helaas nergens vergoed. Dat is jammer omdat dit een van de weinige echt effectieve behandeling is. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij onze huidtherapeut.

Cosmedische laserbehandeling: De prijs hangt heel erg af van het huidprobleem, het aantal behandelingen en de methode die wordt gekozen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Komt u dan langs voor een gratis eerste consult!

Heeft u vragen over de prijs van een behandeling die niet vermeld staat op onze prijslijst, dan adviseren we u om een gratis consult in te plannen bij een van onze huidtherapeuten. Zij kunnen dan uw huidprobleem bekijken en direct vertellen of de kosten door uw zorgverzekeraar worden vergoed en hoeveel behandelingen u nodig heeft en wat daarvoor de kosten zijn.Overzicht vergoedingen huidtherapie 2021

Bekijk hier welke zorgverzekeraars het meeste vergoeden in 2021:


Vergoedingen zorgverzekering 2021

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld