Litteken behandeling

Littekens kunnen ontstaan ten gevolge van brandwonden, acne, striae of een operatie. Ze kunnen een grote invloed hebben op uw zelfbeeld. Daarnaast kunnen littekens ook pijn, jeuk en kleurverschillen geven of verheven zijn. Littekens kunnen tevens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn, waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Als er sprake is van verklevingen en strengvorming zullen onze therapeuten kiezen voor een mobiliserende massage en lymftaping. Hierdoor wordt de huid losgemaakt van de onderlaag. Breuseker Medisch kunt u tevens helpen om zowel oudere als recente littekens te doen vervagen of zelfs verdwijnen met behulp van micro needling of laserbehandeling.

Wat is de eMatrix methode?

eMatrix werkt op basis van gefractioneerde radiogolven die minuscule gaatjes maken in de bovenste huidlaag en diep doordringen in de onderste huidlaag. Het herstelproces van binnenuit creëert een nieuwe huid van binnenuit. En dat zonder lange herstelperiode. De behandeling kan worden ingezet voor diverse soorten littekens, waaronder littekens door een operatie, brandwonden, acne of striae.

Operatielittekens verwijderen

Operatiewonden of snijwonden kunnen flinke littekens achterlaten op de huid. Dit kan diverse lichamelijke en zelfs psychische klachten tot gevolg hebben. Met behulp van micro needling of de eMatrix methode wordt uw operatielitteken vlakker, strakker en minder zichtbaar. Bovendien bestaat er een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

Brandwondlittekens verwijderen

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwondlittekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen flink beïnvloeden en zijn emotioneel vaak zwaar beladen. Breuseker Medisch behandelt zowel jonge als oude brandwondlittekens met micro needling of de eMatrix techniek. Elke richt zich op het creëren van een nieuwe huidlaag zodat het litteken gladder, zachter en egaler wordt. Het resultaat is een zichtbare verbetering van de huidstructuur en mogelijke afname van de pijn en bewegingsbeperking.

Acnelittekens verwijderen

Acne veroorzaakt vaak littekens in de vorm van kleine putjes en deukjes in de huid. Er kunnen roodbruine, maar ook witte kleurverschillen zichtbaar zijn. Afhankelijk van de ernst en de ouderdom van de acne-littekens zijn er verschillende behandelingen mogelijk. De meest voor de hand liggende behandelingen zijn een chemische peeling, micro needling of eMatrix laserbehandeling. Na afloop van de behandelingen is de huid zachter, gladder en egaler en zijn littekens aanzienlijk vervaagd.

Striaelittekens verwijderen

Als de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een te korte tijd kan striae ontstaan. Meestal zien we striae na een zwangerschap, tijdens groeispurten in de pubertijd, bij overgewicht en na extreem trainen zoals bij bodybuilding. De strepen kunnen paarsrood of ivoorkleurig zijn. Om striae bij elke huidskleur op een veilig en effectieve manier te verminderen of zelfs te verwijderen, is micro needling of eMatrix de enige klinisch bewezen methode. Bovendien is het veilig voor de gezondheid en heeft het een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd. Na elke behandeling is er een verbetering in kleur en textuur zichtbaar en is de huid strakker.

Consult

Heeft u interesse in een litteken behandeling? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze huidtherapeuten. Zij zal u alles vertellen over de meest geschikte behandelingsmethode en advies geven over de vergoedingsmogelijkheden van uw zorgverzekeraar.

Voor- en na foto’s

Maak een vrijblijvende afspraak!

> Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld