Couperose behandeling

Couperose is een ongevaarlijke maar ontsierende huidaandoening met rode stervormige plekken op wangen, voorhoofd, neus of kin. Onze huidtherapeuten helpen u om de zichtbaarheid van bestaande couperose te verminderen en nieuwe couperose te voorkomen.

Hoe werkt het?

U heeft eerst een vrijblijvend gesprek met een van onze huidtherapeuten. Zij zal uw huid bekijken en inventariseren welk behandelplan het beste bij u past. Het is mogelijk om een ‘proefpuls’ te ervaren waarmee u alvast een indruk krijgt van de daadwerkelijke behandelmethode. Deze proefpuls helpt ook om de huidreactie en eigenschappen te bepalen. Tijdens het gesprek maken we tevens een aantal foto’s om het resultaat na de (eventuele) behandeling te kunnen evalueren.

Elos als behandelmethode

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de Elostechniek. Deze techniek bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. De hemoglobine in het bloed neemt deze energie op en zet het plaatselijk om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na elke behandeling zijn de vaatjes minder zichtbaar. Kleine vaatjes en vlekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Grotere gebieden, diepere vaatjes en ernstigere beschadigingen vragen vaak om meerdere behandelingen. Gemiddeld kunt u uitgaan van zo’n 1-5 behandelingen. Na afloop van de behandeling zijn pigmentvlekken en zonschade verminderd en grove poriën verfijnd. De totale huidverbetering is 50-75%.

Consult

Als u een couperose behandeling overweegt, adviseren wij u een vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Zij zal uw huid inspecteren en alles vertellen over de meest geschikte couperose behandeling voor u en u voor zover mogelijk informeren over de vergoedingsmogelijkheden van uw zorgverzekeraar.

Voor- en na foto’s

Wilt u ook iets doen aan uw couperose?

Maak een afspraak met onze couperosespecialisten! > Maak een afspraak!

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld