Ontharen

Wat ongewenste haargroei is, is heel persoonlijk. Niet iedereen vindt haargroei in dezelfde mate ongewenst. Er zijn echter situaties waarin overmatige haargroei u hindert en blokkeert in het sociale verkeer. De oorzaak is meestal hormonaal of genetisch bepaald. Onze huidtherapeuten helpen u om ongewenste haargroei te verminderen en te voorkomen.

Behandeling van ongewenste haargroei

Scheren, harsen of epileren is geen definitieve oplossing voor overmatige haargroei. Het zorgt juist regelmatig voor irritaties zoals ontstekingen, ingegroeide haartjes, rode bultjes en/of jeuk. Laser-ontharen vormt een effectief alternatief. Deze manier van ontharen zorgt ervoor dat haarzakjes in de huid vernietigd worden, zodat nieuwe haargroei onmogelijk wordt gemaakt. Tijdens een eerste afspraak bekijkt onze huidtherapeut of u behandeld kunt worden en hoeveel ontharingsbehandelingen u nodig zult hebben. U kunt dan meteen een proefsessie ondergaan om alvast te ervaren hoe ontharen aanvoelt.

Elos ontharingsmethode

In onze praktijk maken we gebruik van de Elos lasertechniek. Deze behandeling is een stuk effectiever dan gewone lasertechniek. Dit wordt veroorzaakt door de toegevoegde radiofrequentie. Met deze radiofrequentie worden de haren effectiever verhit waardoor er minder kans is op complicaties. Bovendien worden ook blonde, grijze en vlassige haren aangepakt.

Na elke behandeling:
- Groeien er minder haren terug
- Zijn terugkerende haren lichter en dunner
- Groeien de haren langzamer

Omdat haren in verschillende fasen groeien, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig, maar het individuele resultaat is afhankelijk van verschillende medische en genetische factoren. Benen hebben bijvoorbeeld minder behandelingen nodig dan een rug of buik. Ook donkergekleurd haar geeft doorgaans sneller resultaat dan lichtgekleurd haar. De Elos Diode laser is ook geschikt voor de donkere huid.

Consult

Als u een behandeling van ongewenste haargroei overweegt, adviseren wij u een vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Zij zal uw huid bekijken en vertellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Ook zal zij u informeren over de vergoedingsmogelijkheden van uw zorgverzekeraar.

Voor- en na foto’s

Maak een afspraak voor een intakegesprek!

> Maak een afspraak

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen met Breuseker Medisch.

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring.

* Verplicht veld